Metode
Til at besvare vores problemformulering har vi brugt den naturvidenskabelige, den samfundsvidenskabelige og den humanistiske metode. Under den naturvidenskabelige metode har vi arbejdet med den kvantitative metode ved optælling af trafikmængden i Prenzlauer Berg. Den samfundsvidenskabelige metode har vi benyttet ved interview med folkene på Kollwitzplatz, for at kunne danne os et indtryk af livet i kvarteret. Endelig har vi også brugt den humanistiske metode til både at analysere tekster om Berlin og til at fremstille vores sanseindtryk af Prenzlauer Berg.
Konklusion
Førhen var Prenzlauer Berg et fattigt arbejderkvarter og lå i Østberlin. At det var i Østberlin har betydet at bydelen efter murens fald er i stadig udvikling. Prenzlauer Berg er i dag et dyrere kvarter og især meget familievenligt. Borgerne i kvarteret er udefrakommende, unge mennesker – ikke mange berlinere. Kollwitzplatz fremstår som et samlingspunkt for både unge og gamle, og samtidig er den en turistattraktion.
Vores undersøgelser og opfattelse af Prenzlauer Berg stemmer meget overens med Prenzlauerbergernes egen opfattelse af bydelen.